Šola v naravi

Učenci 8. in 9. razreda so ves teden, od 20. 5. do 24. 5. 2024, preživeli v Domu Rak v Rakovem Škocjanu, kjer so skozi različne dejavnosti spoznavali, doživljali in raziskovali naravne procese v naravnem okolju, kar bo doprineslo k bolj kvalitetnemu in trajnejšemu znanju. Naravoslovne in družboslovne vsebine so se prepletale s športnimi aktivnostmi in socialnimi veščinami.

Doživetje z živalmi

Učenci 1. triade so se 6. 6. 2024 odpravili v Park prostoživečih živali Destrnik. Tam so si pod vodstvom oskrbnika ogledali živalski vrt z zanimivimi živalmi. Sledile so delavnice, ki jih je pripravila Veterinarska fakulteta Maribor.

Postajam pravi plavalec

Učenci 3. razreda so imeli ves teden, od 10. 6. 2024 do 14. 6. 2024, v Biotermah plavalni tečaj, kjer so ob veselju v vodi nadgrajevali svoje plavalne sposobnosti, ki so jih pridobili v 1. in 2. razredu.

Povežimo preteklost in sedanjost

Učenci 8. in 9. razreda so se v začetku junija odpravili na zaključno ekskurzijo v Ljubljano. Najprej so obiskali Ljubljanski grad, kjer jih je čakala zanimiva dramatizacija Kaznovanje v preteklosti. Sledil je učni sprehod skozi Ljubljano, nato adrenalinski WOOP park in plavanje v Vodnem mestu Atlantis.

Podzemlje malo drugače

Učenci 4. in 5. razreda so se 11. 6. 2024 odpravili v premogovnik Velenje, kjer so na zanimiv način predstavili zgodovino premogovništva. Nato so se podali še v jamo Pekel, kjer so lahko občudovali prelepe jamske strukture.

Uživajmo v prelepi naravi

Učenci 6. in 7. razreda so se 13. 6. 2024 odpravili na zaključno ekskurzijo na Roglo – Pot med krošnjami. Ponovili in utrdili so poznavanje drevesnih vrst, znanje pa so nadgradili še s kakšno novo informacijo. Za vse, ki imajo radi malo več adrenalina, je na koncu vodenja sledil spust po toboganu. Nato so si privoščili malico v obliki piknika, sprehodili so se tudi po čutni poti. Pot jih je ponesla še v Maribor, v kino Cineplexx, kjer jih je čakala filmska predstava s priboljškom.

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)